Negresa cu mascarpone si dulce de leche

de Miha in Prajituri, 27 Oct 2011 | 8175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 30 g cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 100 g mascarpone
  • 150 g dulce de leche
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mascarpone si dulce de leche:

Untul il topim partial, apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Mixam mascarponele, apoi adaugam dulce de leche si omogenizam. Se poate pune mai mult dulce de leche, in functie de cat doriti de dulce.

Compozitia cu cacao o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Punem apoi cate o lingura din compozitia cu mascarpone, din loc in loc. Amestecam usor cele 2 compozitii.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora. Cand e gata blatul va deveni lucios si va crapa la suprafata. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone si dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Almondina"